ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2013

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Ωραία συναισθήματα γεννιούνται από τον ξαφνικό έρωτα μητροπολιτών με την Κομοτηνή. Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και είκοσι επτά μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας βρέθηκαν σήμερα στη τελετή ενθρόνισης του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω καθήλωσε τους πάντες με τον επιβατήριο λόγο του, διάρκειας περίπου 50 λεπτών.

 

«Βρεθήκαμε εδώ, στην Κομοτηνή γιατί δίνουμε βαρύνουσα σημασία στις ακριτικές περιοχές», είπε ένας από τους μητροπολίτες, με τον οποίο συνομιλήσαμε τηλεφωνικά λίγη ώρα μετά το γεύμα.

 

Αυτό δηλαδή σημαίνει πώς ότι ΔΕΝ έκαναν επί σειρά ετών οι αρχιερείς μας , θα το πράττουν στο μέλλον.

 

Δηλαδή, δεν θυμόμαστε τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια να μεταβαίνει (όχι σε τελετές ενθρόνισης) στην Κομοτηνή, ή στην Αλεξανδρούπολη, ή στο Διδυμότειχο, ή στη Φλώρινα, ή ακόμη στη Λήμνο, μεγάλος αριθμός αρχιερέων για να συλλειτουργήσουν ή να συμπροσευχηθούν με τον μητροπολίτη της ακριτικής περιοχής.

 

Δεν θυμόμαστε να είχαν μεταβεί στην Κομοτηνή αρχιερείς όταν ο μακαριστός Δαμασκηνός τόνιζε ότι «η Κομοτηνή είναι ξεχασμένη».

 

Δεν θυμόμαστε να είχαν μεταβεί αρχιερείς στη Θράκη και την Καβάλα όταν προ δύο ετών ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος φώναζε ότι « ανθελληνικοί κύκλοι προετοιμάζονται για μια αυτόνομη Δημοκρατία της Ροδόπης».

 

Δεν θυμόμαστε να είχαν μεταβεί αρχιερείς στην Αλεξανδρούπουλη και το Διδυμότειχο όταν προ μηνών οι μητροπολίτες κ.κ. Άνθιμος και Δαμασκηνός έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα τεκταίνονται στη Θράκη από μουσουλμάνους και όχι μόνο.


 

Ελπίζουμε ότι από τον επόμενο μήνα ομάδα αρχιερέων- τους οποίους θα συντονίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος-θα ξεκινήσει επισκέψεις σε ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ περιοχές.

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

 

Έτσι δεν είναι Σεβασμιώτατοι;