Ο πρόεδρος του ΙΣΑ στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/03/2013

Κύκλο σημαντικών επαφών πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με πρώτη συνάντηση αυτή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που έχουν δημιουργήσει εδώ και 14 μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τη συμμετοχή 300 εθελοντών γιατρών μελών του ΙΣΑ.

“Οι 18.000 ιατρικές επισκέψεις, τα 56.000 φάρμακα σε παραμεθόριες περιοχές, οι 300 εθελοντές γιατροί, οι 30 Δήμοι και οι 20 ενορίες που βοήθησαν με τον ΣΚΑΙ στη συλλογή 300.000 φαρμάκων, τα 3.200 ανασφάλιστα παιδιά που εμβολιάστηκαν, οι 200 ασθενείς την ημέρα που περνούν από το ιατρείο για φάρμακα… είναι γεγονότα που μιλούν από μόνα τους.

Το έργο που ξεκινήσαμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου Β’, μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και το διευθυντή της κο Δημτσα, έχει στόχο τον Άνθρωπο που υποφέρει, τον Άνθρωπο που μας απλώνει το χέρι, τον Άρρωστο και τον Αναξιοπαθούντα.

Πιστεύουμε στο έργο που κάνουμε και στην μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης αυτού του έργου, η ευλογία και η στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αποτελεί πραγματικά φάρο που μπορεί να φωτίσει νέες ατραπούς συνεργασίας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην ιατρική διακονία και την κοινωνική φροντίδα των ανασφάλιστων και των απόρων ασθενών”, σημείωσε με έμφαση ο Γιώργος Πατούλης.