Διάλεξη Ιερώνυμου στους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/03/2013

(φωτο Χρ. Μπόνης) Διάλεξη στους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, έδωσε σήμερα, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Είναι για εμάς σήμερα ιδιαίτερη χαρά και ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριο Ιερώνυμο. “Η Εκκλησία διαπαιδαγωγούσα” είναι το θέμα της διάλεξης του Μακαριωτάτου και πραγματικά σήμερα παρά ποτέ έχουμε ανάγκη από μια διαπαιδαγώγηση με βάση τις αρχές της Εκκλησίας»ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Διαπαιδαγώγηση όχι με την στενή έννοια, την στενά εκπαιδευτική, αλλά μια διαπαιδαγώγηση που εκτείνεται πέρα από τα όρια του πληρώματος της Εκκλησίας και διαπερνά τις σχέσεις όλων των φορέων της Πολιτείας και των πολιτών μεταξύ τους, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας έχουμε απόλυτη ανάγκη το πνεύμα αλληλεγγύης που διαπνέει την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, το τόσο πολύτιμο, για να μην πω απολύτως απαραίτητο, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.