Ι.Μ.Δημητριάδος: Τρόφιμα σε 650 οικογένειες από την ΕΕΕ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/03/2013

Εγκρίθηκε από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών το αίτημα της Μητρόπολης Δημητριάδος για διάθεση τροφίμων σε οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, και έτσι από τον τρέχοντα μήνα 650 περίπου οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα θα λαμβάνουν τρόφιμα. 

Πρόκειται για ακόμη μία ενέργεια της τοπικής Εκκλησίας, η οποία στοχεύει στην ανακούφιση των οικογενειών που μέσα από τη μείωση των μισθών και την υποαπασχόληση, δεν έχουν να σιτιστούν ούτε τα απαραίτητα. 

Η Μητρόπολη ενημερώθηκε πριν καιρό για το πρόγραμμα που υλοποιεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για στήριξη στις άπορες οικογένειες και κινήθηκε άμεσα για την κάλυψη των αναγκών υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

 Το αίτημα εγκρίθηκε και η Μητρόπολη εξασφάλισε τη διάθεση μιας ικανοποιητικής ποσότητας τροφίμων μακράς διαρκείας για οικογένειες.

 

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, «για να ενταχθεί μια οικογένεια στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχει εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ το χρόνο και να διαθέτει ανήλικα παιδιά. Εμείς καταγράψαμε μέσα από τα στοιχεία των Ενοριών τις οικογένειες που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία και οι οποίες ανέρχονται συνολικά στις 650. Από το Μάρτιο θα ξεκινήσει η διάθεση των τροφίμων.

 

Κάθε μήνα θα δίνεται σε κάθε οικογένεια μία ποσότητα τροφίμων 35 κιλών, ενώ για τις πολύτεκνες οικογένειες η ποσότητα θα είναι διπλάσια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα και βοηθιούνται οι οικογένειες, ενώ μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου και μέσα από τη διάθεση τροφίμων που γίνεται από τα σούπερ μάρκετ».

 

Οι ανάγκες των οικογενειών του Νομού για σίτιση είναι όλο και αυξανόμενες. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή από τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος σιτίζονται καθημερινά 2.000 άτομα.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση για το πρόγραμμα με τις αλληλέγγυες οικογένειες.

 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, «μία νέα πρωτοβουλία έρχεται να προστεθεί στην κοινή προσπάθεια των φορέων της τοπικής κοινωνίας της Μαγνησίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που ταλανίζει το λαό μας. Πρόκειται για το Δίκτυο Υποστήριξης Νέων – Οικογενειών για το παιδί, μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και του Δήμου Βόλου.

 

Το Δίκτυο θα στηρίζεται σε εθελοντές παρόχους, οι οποίοι θα προσφέρουν από το υστέρημά τους, είτε χρήματα, είτε κάποια είδη, όπως τρόφιμα, σχολικά είδη κ.λπ., είτε υπηρεσίες, όπως φροντιστηριακά μαθήματα κ.ά.

 

Για την αποφυγή οιασδήποτε μορφής προβλημάτων, αρχικά οι παροχείς και οι επωφελούμενοι δεν θα γνωρίζουν οι μεν τους δε. Η όλη συναλλαγή μεταξύ τους θα γίνεται από εθελοντές διαμεσολαβητές, οι οποίοι θα ελέγχονται και θα καθοδηγούνται από μια συντονιστική – ελεγκτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς εντεταλμένους κοινωνικούς επιστήμονες και ιερείς.

 

Σήμερα, στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για την εκκίνηση της προσπάθειας και την καταγραφή των πρώτων εθελοντών παρόχων».