Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/01/2019

Εξεδήμησε εις Κύριον ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Σε ηλικία 71 ετών ο αγαπητός Ιεράρχης εκοιμήθη έπειτα από ανακοπή καρδιάς, ευρισκόμενος εις Χαλκίδα.

 

Το βιογραφικό του

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1974.

Από το 1998 ανέλαβε την Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής δια την χρηματοδότησιν των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης δια την απόκτησιν 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

Επίσης εξελέγη Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης». Για την πλούσια κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας και πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Μητροπολίτης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου 2006.