Έφιπποι υποδέχθηκαν τον μητροπολίτη Δωρόθεο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/01/2019

I.M.Σύρου Παρά την καταρρακτώδη βροχή, έφιπποι νέοι υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ κατά την είσοδό του στο Κόρθι και τον συνόδευσαν μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο τελέσθηκε ο Εσπερινός του Σαββάτου, με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
   Ακολούθως στην παρακείμενη Αίθουσα «Ιωάννης Γλυνός», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως της περιοχής Κορθίου, παρόντων και του Επάρχου Άνδρου κ. Λοτσάρη, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Χρήστου Βουραζέρη, του Αντιδημάρχου Κορθίου κ. Ιάκωβου Σκόρδα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Όρμου κ. Θωμά Σκαρή, του Λιμενάρχη Κορθίου και του Αστυνομικού Διευθυντή, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Δημ. Γιαννίση, Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνστ. Ίσαρη, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη και όλων των Εφημερίων, Επιτρόπων, Ιεροψαλτών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή Κορθίου.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τη σημασία του χρόνου στη ζωή μας, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Αντώνιο Χορευτή για την οργάνωση της υποδοχής και των Εκδηλώσεων και όλους τους παρισταμένους και τους ευχήθηκε για το νέο Έτος και διένειμε σε όλους δώρα και ευλογίες.
  Τέλος, νέοι και νέες του Πολιτιστικού Συλλόγου χόρεψαν τοπικούς χορούς, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.