Ετήσια Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ.Μεσσηνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/01/2013

(Ι.Μ.Μεσσηνίας) Η καθιερωμένη ετήσια ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 14 Ιανουαρίου, στον Ι. Ναό των Παμμ. Ταξιαρχών Καλαμάτας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Η σύναξη ξεκίνησε με την ευλόγηση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητροπόλεως από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ευχήθηκε στους ιερείς και τις οικογένειές τους να έχουν καλή χρονιά με υγεία, προκοπή και κάθε καλό στην ιερατική τους διακονία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, Κώστας Ψυχάρης, δήλωσε ότι η σύναξη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η θεματολογία της οποίας περιλάμβανε ενημέρωση για την αξιολόγηση των εφημερίων, την μισθοδοσία του κλήρου, θέματα διοικητικά και κτηματολογίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά, όπως τόνισε, έγινε για τη διαχείριση στους Ιερούς Ναούς, τις Μονές και τα Προσκυνήματα, με εισήγηση που ανέπτυξε ο οικονομολόγος - φοροτεχνικός κ. Γεώργιος Φάββας, παρουσία του υπευθύνου της Οικονομικής Υπηρεσίας της Μητροπόλεως, Γιάννη Φαββατά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε σχεδιαζόμενες διοικητικές αλλαγές στις ενορίες, ενώ συζήτηση έγινε επιπλέον, για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.