Χειροτονία αρχιμανδρίτου από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/01/2013

(Ι.Μ.Φθιώτιδος) Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαμίας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιερολ. Ιεροδιακόνου π. Αγαθονίκου Βενετσάνου.

Ο π. Αγαθόνικος είναι άγαμος κληρικός, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης και επί τρία χρόνια υπηρετούσε ως Διάκονος στον ως άνω Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, τόνισε ότι όπως παλιά μέσα στην θάλασσα εργαζόταν στο πλοίο, τώρα εισέρχεται σε ένα άλλο πλοίο, στην ιερά Ναυν της Εκκλησίας, στην οποία ως πλήρωμα καλείται να εργασθεί και να συντελέσει ώστε όλοι μαζί που θα είναι μέσα στο πλήρωμα αυτό, που είναι η Ενορία του, να φθάσουν εις λιμένα τον εύδιον, δηλαδή, στην Βασιλεία των Ουρανών. Επεσήμανε επίσης ότι η ζωή του ιερέως είναι αναμεμιγμένη με το δάκρυ και τη χαρά, τον πόνο και την ευφροσύνη και ότι η Ιερωσύνη είναι ένας Γολγοθάς  αλλά που πίσω του κρύβει την Ανάσταση.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον νέο πρεσβύτερο π. Αγαθόνικο, το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως και τον τηλεοπτικό σταθμό « STAR Κεντρικής Ελλάδος».