Λεχαινά: Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/11/2018

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Εισοδίων την Θεοτόκου στα Λεχαινά. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τήν βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Χθες στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε Εσπερινός από τον αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο ενώ σήμερα Θεία Λειτουργία χοροστατουντος του μητροπολιτη Ηλείας κ. Γερμανού συμπαραστατούντων  του εφημερίου του ναού π. Θεοδώρου Πανουτσόπουλου καθώς και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον κατάμεστο πιστών πανηγυρίζοντα ιερό ναό όλα έγιναν με εκκλησιαστική τάξη.

 

Ο εφημέριος του ναού π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία δήλωσε: «Με την Χάρη του Θεού εορτάσαμε πανηγυρικώς και φέτος την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Λεχαινά Ηλείας. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό για την τιμητική παρουσία και ευλογία του, όπως κάθε χρόνο εις την Θεία Λειτουργία , όσο και τους εν Χριστώ αδελφούς και πατέρες άγιους Ιερείς για την συμμετοχή τους και τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Χριστοφόρο Κωλέτη αλλά και τους Ιεροψάλτες κ. Ιωάννη Κόττορο πρωτοψάλτη, καθηγητή και Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών μαζί με τους μαθητές του, τον κ. Γεώργιο Καλαμαρά και κ. Παναγιώτη Πανουτσόπουλο.  Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους αγαπητούς τοπικούς άρχοντες για την συμμετοχή τους, τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράτ, τους αντιδημάρχους του Δήμου μας τους λοιπούς Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους των άλλων Αρχών. Τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών της 117 Π. Μ. και του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας . Τους Διευθυντές, καθηγητές των σχολείων της Πόλεως μας. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν ενεργά για την άρτια διοργάνωση της Πανηγύρεως, από τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους μέχρι τον καθένα ενορίτη. Τέλος, ευχαριστίες πολλές σε όλους τους ενορίτες μας, αλλά και σε όλους τους προσκυνητές από την γύρω περιοχή για την ευλογημένη συμμετοχή τους στην Πανήγυρη των Εισοδίων της Θεοτόκου . Ευχόμαστε χρόνια πολλά, και κάθε καλό και ευλογία σε όλους σας παρά Θεώ διά πρεσβειών της Παναγίας μας» .