Σε ετοιμότητα ο ΙΣΚΕ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/11/2018

Αθήνα, 14/11/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 14/11/2018 και αφού άκουσε τις απόψεις Κληρικών που προσήλθαν στο επί της οδού Σοφοκλέους 4 γραφείο του Ι.Σ.Κ.Ε. για να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Αναμένει τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις αποφάσεις της και καλεί τους Κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την ημέρα σύγκλισης της Ιεραρχίας, την Παρασκευή 16/11/2018, να προσευχηθούν στους Ιερούς Ναούς των ενοριών τους, ώστε η Ιεραρχία να σφυρηλατήσει την ενότητα του σώματος της Εκκλησίας και να πάρει τις σωστές αποφάσεις προς όφελος του Εφημεριακού Κλήρου.
  2. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, διαδοχικά, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Θανάση Παφίλη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη. Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε εγκάρδιο κλίμα και παραδόθηκαν σε όλους υπομνήματα με τις θέσεις του Ι.Σ.Κ.Ε.  Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο κος Παφίλης συμφώνησαν με τις θέσεις του Ι.Σ.Κ.Ε περί μισθοδοσίας του Εφημεριακού Κλήρου.
  3. Μετά τις αποφάσεις της Ιεραρχίας ο Ι.Σ.Κ.Ε. θα πράξει ανάλογα των αποφάσεων της και αν χρειαστεί θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των Κληρικών όλης της Ελλάδος και θα καλέσει σε αυτήν εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.
  4. Πάγια θέση των Κληρικών είναι να παραμείνει το καθεστώς μισθοδοσίας, ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης με τη μορφή που έχει σήμερα, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή.
  5. Ο Ι.Σ.Κ.Ε. ζητούσε και ζητά σε θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο, να συμμετέχουν εκπρόσωποί του στις επιτροπές της Ιεράς Συνόδου, ώστε να καταθέτουν την άποψή τους σε αυτές.
  6. Αποκρούουμε με αγανάκτηση την προσπάθεια ορισμένων να θέσουν σε αντιπαράθεση τον Εφημεριακό Κλήρο με τον Λαό, τάζοντας τάχα τις θέσεις τους. Όλη η επιχειρηματολογία είναι έωλη, γιατί αν οι Κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τότε ποιές δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις θα δώσει η Κυβέρνηση;
  7. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος είναι ο συλλογικός φορέας εκπροσώπησης του Εφημεριακού Κλήρου και δεν μπορεί να σιωπήσει στην απόπειρα για την πιο βίαιη εργασιακή ανατροπή στη νεότερη ιστορία της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν αγωνιστούμε για τα δίκαια του εφημεριακού κλήρου, θα είμαστε υπόλογοι σε όσους μας εξέλεξαν και στις οικογένειές τους.

 

ΕΚ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε.