Ο πρωτοπρεσβύτερος στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 19/12/2012

Ο χρόνος φαίνεται να γιατρεύει όλες τις πληγές… Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τη συνάντηση που είχαν χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θωμάς Συνοδινός.

Ο “πατέρας Θωμάς” όπως τον γνωρίζουν όλοι, υπήρξε ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλου, βρέθηκε δηλαδή ουσιαστικά “απέναντι” στο Φανάρι, τη δύσκολη περίοδο μετά το 2004, όταν η Μονή Πετράρχη και το Πατριαρχείο βρίσκονταν σε “εμπόλεμη” κατάσταση, με αφορμή τη δικαιοδοσία επί των λεγόμενων Νέων Χωρών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός πάντως είναι μια προσωπικότητα που χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ την περίοδο της κόντρας Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου είχε διαδραματίσει εκτονωτικό ρόλο.

Στο Φανάρι βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνος την περίοδο βρισκόταν απέναντι στις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα ωστόσο θεωρείται από τους Ιεράρχες που έχουν εξαιρετική επαφή με τον κ. Βαρθολομαίο. 

ysterografa.gr