Ιεροί πονοκέφαλοι για τους πλούσιους αρχιερείς

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/12/2012

(tovima.gr) Αίσθηση έχει προκαλέσει στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος η παρέμβαση του εισαγγελέα για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα οικονομικά της Μητρόπολης Νικαίας και ιδιαίτερα του Μητροπολίτη κ. Αλεξίου.


Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 12μελούς Ιεράς Συνόδου που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και πολλοί ιεράρχες τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία δημόσια τοποθέτηση και ανακοίνωση της Εκκλησίας προκειμένου να υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση.

Την ίδια ώρα ορισμένοι αρχιερείς πιστεύουν ότι η Εκκλησία πρέπει να αναπτύξει ειδικούς μηχανισμούς ελέγχου προκειμένου να διαπιστώνει η ίδια εάν και κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες και οι καταγγελίες για «πλουτισμό» πολλών αρχιερέων.
 
Ούτως ή άλλως, όπως τονίζουν οι ίδιοι αρχιερείς, πρέπει να υπάρξει άμεση και δημόσια τοποθέτηση για να μην υπάρχουν σκιές. «Όλα στο φως» είναι το μήνυμα που αποστέλλουν και αναμένουν, όπως σημειώνουν, τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αλλά και τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την Ιερά Σύνοδο.