Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Πάπαρι Αρκαδίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/12/2012

(π. Ιωάννης Σουρλίγγας) Σε μία ξεχωριστή    εκκλησιαστική ατμόσφαιρα, εόρτασε με κάθε λαμπρότητα το χωριό Πάπαρι Αρκαδίας την μνήμη του προστάτου του  Αγίου Νικολάου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης  Μαντινείας και  Κυνουρίας   κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος   ομίλησε στους ευσεβείς  χριστιανούς σχετικά με την Εορτή και τον Άγιο  Νικόλαο.   Αρκετοί χριστιανοί  συνέρευσαν   στον εορτάζοντα  Ιερό Ναό,  όπου και  συμμετείχαν     με ευλάβεια στην Ακολουθία του Εσπερινού, αψηφώντας  τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, την δυνατή βροχή και την συνεχιζόμενη χαλαζόπτωση.

 

Μετά δε το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ποτά, αναψυκτικά και γλυκίσματα προσφέρθηκαν από συμπατριώτες μας Παπαραίους που διαμένουν στην Αθήνα αλλά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προς τους συμμετέχοντας.

Ανήμερα της Εορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου  με την μέριμνα του Εφημερίου αλλά πρωτίστως των Επιτρόπων και συνεργατών αυτού,  ήταν άριστα ευπρεπισμένος  και  όμορφα στολισμένος, πράγμα που διαπίστωσε έκαστος προσκυνητής και συνεορταστής.