ΚΥΡΙΛΛΟΣ και ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ άνοιξαν τα χαρτιά τους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/11/2012

ierovima.gr-Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος ανοίγει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και καλεί οποιονδήποτε να ελέγξει την αλήθεια των δηλουμένων του. Το όνομα του μητροπολίτη ενεπλάκη από ορισμένα ΜΜΕ στους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για τους «χρυσούς» Μητροπολίτες.

 

Ετσι μετά τον μητροπολίτη Σεραφείμ που έδωσε στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία, άλλος ένας μητροπολίτης, ο Θεσσαλιώτιδος, ανοίγει τα χαρτιά του.

 

Επίσης ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, με γραπτή του δήλωση καλεί οιονδήποτε έχει στοιχεία  για καταθέσεις εκατομμυρίων, να τα καταθέσει στο ΣΔΟΕ.

 

Το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, με τις καταθέσεις του μητροπολίτη Κυρίλλου καθώς και η δήλωση του μητροπολίτη Περιστερίου  έχουν ως ακολούθως: 

 

«Εξ αιτίας της παρατηρουμένης εμμονής ορισμένων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, τοπικής και πανελληνίου εμβελείας, στο κατάφωρο και αδικαιολόγητο ψεύδος, περί δήθεν ελέγχου μου από το ΣΔΟΕ και περί δήθεν υπάρξεως αμυθήτου περιουσίας μου, σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, και προκειμένου να παύσει ο δεινός σκανδαλισμός των πιστών, τόσον της Επαρχίας μου, την άμεση ευθύνη των οποίων και έχω ως ποιμενάρχης αυτών, αλλά και της καθόλου Εκκλησίας, η οποία ατυχώς γίνεται στόχος ορισμένων μέσων γενικής ενημερώσεως, είμαι αναγκασμένος μετ’ αγανακτήσεως να επανέλθω εκ νέου (μετά και την από 25ην Νοεμβρίου 2012 έγγραφον διάψευσίν μου) και να δηλώσω ρητώς και κατηγορηματικώς προς πάντα καλοπροαίρετον, ότι:

α) Ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για οποιοδήποτε ζήτημα.

β) Το σύνολο των χρημάτων που διαθέτω, όπως εμφαίνεται στις τηρούμενες καρτέλες των Τραπεζών, τις οποίες και εζήτησα με έγγραφό μου την 27ηνΝοεμβρίου 2012, άμα τη δημοσιοποιήσει του όλου θέματος εις τον έντυπο τύπο, στη μεν Εθνική Τράπεζα το ποσό των 35.519,00 ευρώ (προϊόν εκ του ληφθέντος εφάπαξ ως εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στην Αγροτική Τράπεζα το ποσόν των 122 ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσόν των 50 ευρώ.

γ) Παρέχω την δυνατότητα και εξουσιοδοτώ εν λευκώ τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να ελέγξει την αλήθεια των ενταύθα δηλουμένων μου.

δ) Κατά των συκοφαντών μου, επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την ένδικη προστασία τόσον του κύρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την οποίαν, χάριτι Θεού, διαποιμαίνω, αλλά και του ταπεινού μου προσώπου.

 

Καρδίτσα, 30 Νοεμβρίου 2012

† Ο Μητροπολίτης

Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος Β’» 

 

Ακολουθεί η δήλωση του Μητροπολίτη Περιστερίου:

 

"Επειδή εσχάτως γίνεται πολύς λόγος περί υπάρξεως εκατομμυρίων ΕΥΡΩ εις τους προσωπικούς μου λογαριασμούς παρακαλώ όπως οιοσδήποτε Κληρικός η λαϊκός έχει στοιχεία  να τα καταθέση επωνύμως εις την ΣΔΟΕ προς περαιτέρω έρευναν.

 Επιφυλάσσομαι να ασκήσω παν νόμιμον δικαίωμα προς προστασίαν της προσωπικότητός μου και την αποκατάστασιν της υστεροφημίας μου.

  + Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ