Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/08/2018

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στη Ν. Φιλαδέλφεια

 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Μαδύτου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 29 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του τελευταίου και μεγαλυτέρου Προφήτου της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και στη σημασία του ρόλου του στην έλευση και στο λυτρωτικό έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στη χειροθεσία ενός νέου Αναγνώστου που διακονεί στο Αναλόγιο του Ιερού Ναού.  

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως