Η Παναγία της Τσεμπερούς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2018
Με κάθε λαμπρότητα εκκίνησαν για φέτος η εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή  της Παναγίας της Τσεμπερούς χθες Τετάρτη  22 Αυγούστου  2018 στο πανέμορφο όρος Τσεμπερού στον ομώνυμο νέοεγκαινιασθέντα  Ναό της  στο  Χωριό  Πάπαρι  Μαντινείας. 
         
         Στην Ακολουθία  του Εσπερινού προεξήρχε  ο Σέβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πλαισιούμενος υπό ευλαβών  Ιερέων  καλεσμένων  προς τούτο.
 
         Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική ακολουθία του Εσπερινού ενώ συγκινητική ήταν η ακολουθία των εγκωμίων και η περιφορά του Ιερού Επιταφίου    της    Παναγίας   μας εκ του Ναού της Παναγίας της Τσεμπερούς μέχρι και τον νεοανεγερθέντα   Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και του παλαιού προσκυνήματος των Αγίων Θεοδώρων εντός της Μάνδρας της Παναγίας   Τσεμπερούς.
 
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος ομίλησε σχετικά με την   εορτή και το Βίο της Παναγίας μας, και έκανε αναφορά για τα  παλιά χρόνια και τα βιώματά του κατά την ημέρα του πανηγυριού       της    Τσεμπερούς.
     Κλείνοντας ευχήθηκε στους παρευρισκομένους υγεία προσωπική και οικογενειακή και η Παναγία μας να είναι βοήθεια.
Αμέσως μετά  προσφέρθηκαν γλυκίσματα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους.
Ανήμερα της Εορτής θα τελεσθεί από πρωίας  πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει Ιερό  Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων Παπαραίων όπου γης.