Θεάρεστο έργο από τον ι.ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/08/2018

Σε συγκέντρωση βοήθειας για τις πυρόπληκτες Μητρόπολεις της Ανατολικής και Δυτικής Ατικκής, αλλά και ενισχύσεως των πληγέντων εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων, Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα και το Γηροκομείο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στο Μάτι Αττικής, προέβη η εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιιουπόλεως.

Την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς, 24/7/2018 έγινε γνωστή από των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως και του τοπικού τύπου η παρακάτω ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΛΕΟΥΣ: «Η εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης, με απόφαση του Προέδρου της, συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης.

Εφόσον δεν υπάρξει άλλη εντολή της Αρχιεπισκοπής, παρακαλούμε τους ενορίτες μέσω της ενορίας, παράδοση στο Ναό, είτε ιδιωτικά παράδοση στο Δημαρχείο, να συνδράμουμε με είδη πρώτης ανάγκης.

Όποιος ενδιαφέρεται για χρηματικές προσφορές αυτές θα συγκεντρώνει ο νεωκόρος για να δοθούν στην οικεία Μητρόπολη προς αρωγή των εμπεριστάτων».

Άμεσα ζητήθηκε αρωγή των ενοριτών κατά τις Θείες Λειτουργίες στις 25,26,27 Ιουλίου. Έγινε στις 28/8 η, με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περιαγωγή δίσκου. Εν συνεχεία με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε άμεση καταβολή ποσού χιλίων ευρώ ( €1000,00) εξ ημισείας στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και στην Μονή Αγίας Τριάδος Μάτι Αττικής και συγκέντρωση τροφίμων και λοιπών υλικών αγαθών έως τέλους Αυγούστου, για να παραδοθούν για τους πυροπλήκτους στις τοπικές Μητροπόλεις.     

Ακολούθησε επικοινωνία του αρχιμανδρίτου Σεραφείμ, με την οργάνωση ELEOS της Ορθοδόξου Πολωνικής Εκκλησίας, αλλά και Έλληνες της Βραζιλίας για την προοπτική οικονομικής ή άλλης ενισχύσεως.

Στην εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου Νeuss Βορείας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου υπηρετεί εις αναπλήρωση του εκεί εφημερίου, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ βοήθησε τον «Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Πολιτισμού Νόις και περιχώρων» στην συγκέντρωση υλικών αγαθών που θα διατεθούν στους πυρόπληκτους μέσο της Εκκλησίας, με  τον συντονισμό γειτονικής ενορίας, και χρημάτων υπέρ του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος http://www.lyreioidryma.gr/index-fire.html

Τέλος ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, από της Γερμανίας, διεκπεραίωσε ηλεκτρονικά τις καταθέσεις προσωπικής οικονομικής ενίσχυσης προς την Μητρόπολη Κηφισιάς και το Λύρειο Ίδρυμα, τριών έως τώρα εκ των εφημερίων του Ναού μας, καθώς και άλλων δωρητών. 

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.