Υποδοχή Αγίας Κάρας Τιμίου Προδρόμου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/08/2018
Με τις πρέπουσες τιμές πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Πέμπτης 9ης Αυγούστου 2018, στον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δ.Δ. Γυμνό του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου, η υποδοχή της Αγίας Κάρας του Τιμίου Προδρόμου, η οποία φυλάσσεται με πολύ ευλάβεια στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και με την άδεια και ευλογία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, προς ευλογία πνευματική και ενίσχυση των φιλέορτων πιστών, που από νωρίς κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, στα πλαίσια της επέρχομενης πανηγύρεως της ενορίας επι τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Την Τιμία Κάρα εκόμισε εκ της Ιεράς Μονής των Καρυών Αχλαδέρης ο Μοναχός π. Ιωάννης και ο τον Ιεροδιάκ. Αντώνιος και την υποδέχθηκε ο Εφημέριος του Ι. Ναού Ιερομόν. Ρωμανός Μπασινάς με την συμμετοχή του Ιεροδιακ. Νικολάου Πριμηκύριου, των ιεροψαλτών, με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλιανό Μπενή και πολλών ευλαβών προσκυνητών.
Το παρόν στην υποδοχή έδωσε η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεωργίο Παρασκευά, ενώ ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, με την συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεότοκο και η Ιερά Αγρυπνία στην οποία καθ' όλη την διάρκεια της οι πιστοί, είχαν την τιμή και ευλογία να προσκυνήσουν την Ιερά Κάρα του Τιμίου Προδρόμου.
Πριν την Απόλυση ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ρωμανός ευχήθηκε και ευχαρίστησε τους πάντες, ενώ η Τιμία Κάρα παρέμεινε έως το πρωί όπου και τελέσθηκε το Ιερό Ευχέλαιο και εν συνεχεία η επιστροφή της στην Ιερά της Μονή των Καρυών Αχλαδερής.
Ανταπόκριση–Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης