40ήμερο μνημόσυνο μακαριστού μητροπολίτου Λαρίσης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/08/2018

 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης τελέσθηκε χθες το πρωί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, στο οποίο συμμετέσχε και ο Σεβασμιώταος κ. Δωρόθεος Β΄ , συνευχηθείς υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής αυτού μετ' άλλων Αρχιερέων, φιλοξενηθέντων υπό του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και των Κληρικών επιτελών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.
   Τον επιμνημόσυνο λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανεφέρθη στα χαρίσματα που πρέπει να περικοσμούν το πρόσωπο του Επισκόπου, προκειμένου να επιτελέσει το θέλημα του Θεού, και στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου κυρού Ιγνατίου.
   Προ της Απολύσεως, τελέσθηκε μνημόσυνο και υπέρ αναπαύσεως των πυρί ή πνιγμώ απολεσθέντων κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαϊές στην Ανατολική Αττική, και ακολούθως Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου κυρού Ιγνατίου. 
   Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Λαρίσης, οι Διοικητές και Αξιωματικού του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας της περριοχής, ο επί τιμή Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Δελημιχάλης και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τη μνήμη του κεκοιμημένου Ποιμενάρχου τους.