Επιτροπή ακροάσεως Ιεροψαλτών της ΙΑΑ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/05/2018

Συνεδρίασε στις 22 Μαΐου 2018, ημέρα Τρίτη η επιτροπή ακροάσεως Iεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, γιά την ακρόαση και συμπλήρωση κενών θέσεων έξι υποψηφίων Πρωτοψαλτών και Λαμπαδαρίων της Ι.Α.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι ιεροί ναοί προκειμένου να προσλάβουν ιεροψάλτη για την κάλυψη κενής θέσεως καλούνται να προκηρύξουν την συγκεκριμένη θέση δημοσιεύοντας σε τοπική Εφημερίδα αλλά και ανακοινώνοντας στο σύλλογο ιεροψαλτών την προκήρυξη, στη συνέχεια καλούνται οι υποψήφιοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού αφού κάνει την ακρόαση όλων των υποψηφίων το πρόσωπο που θα επιλέξει αποστέλλεται στην επιτροπή ακροάσεως ιεροψαλτών για την αξιολογηση και τον διορισμό υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.

Πρόεδρος της επιτροπής, αναπληρών τον Μακαριώτατο, είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος Γ. Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Α.Α. και μέλη, ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αθήνων κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός κ. Ηλίας Τούμπας, ο Καθηγητής κ. Διαμαντής Μαυραγάνης και γραμματεύς ο Πάνοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεόφυτος Δοντάς.

Η επιτροπή ακροάσεως ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα τελευταία οκτώ χρόνια λειτουργεί απρόσκοπτα και αξιοκρατικά δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιλογή άριστων και άξιων συνεργατών, στελεχών διακονών των ιερών αναλογιών της. (φωτο Δήμητρα Παναγοπούλου)