Ι.Μ.Δημητριάδος:Δημιουργείται Δίκτυο Οικογενειακής Αλληλεγγύης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2012

 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19/11, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος συνάντηση με θέμα την δημιουργία ενός Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για τα παιδιά, μέσα από το οποίο θα βοηθιούνται οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε ένδεια, από εθελόντριες οικογένειες που θέλουν να προσφέρουν.

Το Δίκτυο θα έχει την εξής δομή: Α. Το Εποπτικό Συμβούλιο, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των φορέων που θα συμμετέχουν στο Δίκτυο (Ι.Μ. Δημητριάδος, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμοι, Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Β. Η Γραμματεία, που θα απαρτίζεται από έναν Ιερέα της ενορίας και ένα υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου. Έργο της θα είναι η εύρεση εθελοντών διαμεσολαβητών και η αποδοχή των αιτήσεων από εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν ή να βοηθηθούν Γ. Οι εθελοντές – διαμεσολαβητές, που θα υπογράφουν ένα συμβόλαιο όπου θα περιγράφονται οι όροι της όλης διαδικασίας, με σκοπό την διαφύλαξη όλων από την οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης ή αρνητικής εμπλοκής μεταξύ τους. 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Σούρλας, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Παντσάς και ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Ζερβός.   

 

  Εκ του Γραφείου Τύπου