Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/11/2012

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συνιερουργησάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

     Τον θείο Λόγο εκήρυξε Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, αναφερθείς στο έργο και τη ζωή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και στην μέχρι σήμερα καλλίκαρπη Αρχιερατική Διακονία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και ευχηθείς προς αυτόν εκ μέρους του Κλήρου και του Λαού τη ς Ι. Μητροπ0όλεως Χαλκίδος.

     Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον ιερό Κλήρο, τα Μοναχικά Τάγματα, τους εν υπεροχή όντας και το πλήθος του λαού, που είχε κατακλύσει τον Ι. Ναό, κάνοντας ιδιαίτερη και με συγκινητικούς λόγους  αναφορά στη μνήμη του αοιδίμου προκατόχου και Γέροντός του, Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου.