Η εορτή της Αγίας Σκέπης στου Παπάγου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2012

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Σε λαμπρό κλίμα τελέστηκε χθες η εορτή της Αγίας Σκέπης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στου Παπάγου. Της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ενώ συμμετείχαν ιερείς από της πέριξ ενορίες.

Στη Δοξολογία παρέστη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, μαθητές και σωματεία που θα συμμετείχαν στην παρέλαση

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο Θείο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου "της κατά χάριν μητέρας, αφού με το βάπτισμά μας γινόμαστε μέλη και κύτταρα της Εκκλησίας και αποτελούμε το Σώμα του Χριστού. Έτσι σαν μητέρα αγωνιά για την παρούσα ζωή μας. Γι' αυτό μας σκέπει και μας προστατεύει από τις δοκιμασίες, τις αγωνίες και τις θλίψεις. Πρωτίστως όμως ενδιαφέρεται και πρεσβεύει για την σωτηρία μας και την είσοδό μας στην Βασιλεία των Ουρανών. "

Επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος πως "Σκοπός στη ζωή μας δεν είναι η απόκτηση υλικών αγαθών, αξιωμάτων και εξουσίας. Αυτά κάποια στιγμή θα τα σκεπάσει, δια παντός, μια ταφόπλακα. Έτσι, 'οταν θα ανοίξουν οι πύλες της Αιωνίας Ζωής, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να κατοικήσουμε στον Παράδεισο.  Κύριο μέλημα της Κυρίας Θεοτόκου είναι η σωτηρία μας και να αξιωθούμε της Αιωνίου Βασιλείας, εκεί που βασιλεύει το άπειρο κάλλος του Θεού. Και από εμάς εξαρτάται που θα επιλέξουμε να ζήσουμε. Στον Παράδεισο μέσω της αγάπης για το Θεό ή στην Αιώνια Κόλαση με την αδιαφορία μας γι' Αυτόν. Ο Παράδεισος είναι η κοινωνία των ανθρώπων με το Θεό."