Φρικιαστικό έγκλημα από Χριστιανούς στη Νιγηρία

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 28/10/2012

Ζωντανός κάηκε ένας άνδρας από οργισμένο πλήθος χριστιανών καθώς τον πέρασαν για μουσουλμάνο. Το οργισμένο πλήθος είχε βγει στους δρόμου της πόλης Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο με στόχο καθολική εκκλησία με 3 νεκρούς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πλήθος των χριστιανών ήταν οπλισμένο με μαχαίρια και ρόπαλα και επιτίθετο σε όσους θεωρούσε ότι είναι μουσουλμάνοι. Έτσι ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας πέρασαν τον άτυχο άνδρα για μουσουλμάνο και τον έκαψαν ζωντανό χρησιμοποιώντας βενζίνης από μοτοσικλέτα ενώ προηγούμενος είχαν πετάξει τον οδηγό της κάτω.

Ένας αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων επιβεβαίωσε το θάνατο του οδηγού της μοτοσικλέτας, σημειώνοντας ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν κατάφεραν να τον σώσουν επειδή οι επιτιθέμενοι ήταν πάρα πολύ βίαιοι ενώ δήλωσε ότι επίθεση δέχθηκε από το οργισμένο πλήθος και ένα όχημα των σωστικών συνεργείων.

"Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι" από την έκρηξη κοντά στην εκκλησία, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα άλλος αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων.

Ο ίδιος είχε διευκρινίσει ότι ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται μεταξύ των νεκρών και ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, ο καμικάζι προσπάθησε να ρίξει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε στο εσωτερικό της εκκλησίας, αλλά φαίνεται ότι προσέκρουσε σε κάποιο εμπόδιο.