Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στη Ρουμανία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/10/2012
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη  εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μονή Αγίας Ματρώνης Ύδρας. Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο  Σεβασμιωτάτος  Ποιμενάρχης  κ.κ  Εφραίμ.
Πλήθος προσκυνητών ανηφόρισε εις την Ιεράν Μονήν όπου την κυριώνυμον Ιερούργησε οΣεβασμιώτατος με την συμμετοχή κληρικών της νήσου και εκήρυξε  εμπνευσμένα τον Θ. Λόγον.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε ηλιτάνευσις της Ι. Εικόνος της Αγίας πέριξ του «καθολικού» και οΣεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την Αγία Καθηγουμένη μ. Νεκταρία και την συνοδεία της για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως και διά τα έργα που συντελούνται στην Ι. Μονή. Ακολούθησεεόρτιο κέρασμα.

Στο μεταξύ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  αναχώρησε σήμερα δια το Βουκουρέστιον Ρουμανίας όπου κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ Δανιήλ και εγκρίσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα μεταφέρει την Χαριτόβρυτον Τιμίαν Δεξιάν του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Ο Σεβασμιώτατος μετά της συνοδείας του θα παραστή εις τον εορτασμόν της μνήμης του Οσίου Πατρός Δημητρίου του νέου, πολιούχου Βουκουρεστίου και θα επιστρέψη συν Θεώ εις την Αίγιναν την 29ην Οκτωβρίου ε.έ.