Αρετή Ηλείας: η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 13/04/2018

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και στην Αρετή του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης η θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Πέμπτη και Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Την Παναγία μας, που την τιμάμε όλη την διάρκεια της Σαρακοστής με την ακολουθία των Χαιρετισμών, την τιμάμε και αμέσως μετά την ανάσταση με τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Η εορτή αυτή είναι και η πρώτη θεομητορική γιορτή μετά την Ανάσταση του Χριστού.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 19:30, παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινος μετ' αρτοκλασίας χοροστατώντας του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού συνεπικουρούμενου υπό ιερέων της ευρύτερης περιοχής. 
Τα αναλόγια επάνδρωσαν ιεροψάλτες των εκκλησιών του Ηλειακού Κάμπου και μαθητές της Σχόλης Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας με επικεφαλής τον πρωτοψάλτη του Ιιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικολάου Σπάτων και καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Δημήτριο Θανόπουλο.
Χθες ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η Θεια Λειτουργία στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πλήθους πιστών και η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους δρόμους της όμορφης Αρετής προς ευλογία και ενίσχυση όλων. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν μεταξύ άλλων: οι πρ. βουλευτές Ανδρέας Μαρίνος, Μιχάλης Κατρίνης, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι ΤΚ , ο πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής κ.α. (φωτογραφίες του Θεόδωρου Ασημακόπουλου)