"Μαζί όπου υπάρχει αγάπη"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/04/2018

«ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» το πρόγραμμα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες σε Θράκη, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα

 

 

Από το Διδυμότειχο και τη Σαμοθράκη ως τα Ιωάννινα και τη Χαλκίδα βρέθηκε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για να προσφέρει δέματα τροφίμων και παιδικών ειδών σε εκατοντάδες οικογένειες, εν’ όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Μέσω του προγράμματος «Μαζί όπου Υπάρχει Ανάγκη» και με την στήριξη των supermarkets «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διένειμε βοήθεια η οποία περιελάμβανε, εκτός των άλλων, παιδικές και βρεφικές τροφές αλλά και προϊόντα υγιεινής  για οικογένειες με βρέφη μέχρι ενός έτους.

Το κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, στα Ιωάννινα  στη Χαλκίδα και στη Σαμοθράκη έχοντας ως στόχο να προσφέρουν κάθε μήνα ανάλογη βοήθεια σε 1.040  οικογένειες. 

«Οικογένεια σημαίνει αγάπη, φροντίδα, προστασία, αγκαλιά και εμείς ενεργούμε ως μία μεγάλη οικογένεια που νοιαζόμαστε για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και είμαστε δίπλα τους. Καθημερινά η αγωνία τους γίνεται δική μας ευθύνη και μέριμνα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα που χρειάζονται για την επιβίωση τους», τονίζει ο κ. Δήμτσας.

Μέσω του προγράμματος έχουν συνολικά επωφεληθεί 2.200 συνάνθρωποί , ενώ 915 οικογένειες θα στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι χάρη στην ενίσχυση που προσέφερε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

«Η περίοδος  του Πάσχα είναι συνδεδεμένη στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου με συναισθήματα χαράς, αγάπης, ζεστασιάς και οικογενειακής θαλπωρής. Υπάρχουν όμως και οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές, άγχος, είναι συναισθηματικά φορτισμένες γιατί δυσκολεύονται και για τα  βασικά πράγματα που αφορούν την επιβίωση στη καθημερινότητα τους. Για αυτούς τους ανθρώπους δεν σταματούμε να τους δείχνουμε την αγάπη μας και τη βοήθεια μας. Η οικογένεια τους είναι μέλος της δικής μας μεγάλης οικογένειας που οι βασικές της αρχές είναι η προσφορά και η αλληλεγγύη. Με αυτό τον τρόπο δεν σταματούμε να ελπίζουμε, να αγωνιζόμαστε και να αισθανόμαστε δυνατοί να συνεχίσουμε όλοι μαζί αλλάζοντας τη ζωή μας», υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Η   επιλογή των επωφελούμενων,   γίνεται με τη μεθοδολογία της μοριοδότησης.

Και αυτή η προσφορά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στις ακριτικές περιοχές πραγματοποιήθηκε και με την στήριξη της AEGEAN AIRLINES και του Λιμενικού Σώματος.