"Η Παναγία δεν αφήνει τον Ερντογάν"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2018

Στο Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, και συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αυξιβίου Α΄ Επισκόπου Σόλων της Κοινότητος Αστρομερίτου.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμά του σχολίασε και το έθιμο του καρνάβαλου, τονίζοντας ότι "ο άνθρωπος με το άθεο αυτό έθιμο προσπαθεί να κάνει χαρά, μια ψεύτικη χαρά, όση ώρα έχεις τον καρνάβαλο, μετά έχουμε δικό μας καρνάβαλο μέσα μας, δική μας υποκρισία και μασκοφορία."

"Ακόμη και το έθιμο του καρνάβαλου το οποίο έχει κρατηθεί και αυτές τις ημέρες, κρατήθηκε αυτές τις ημέρες νομίζω γιατί η Εκκλησία και τα Ευαγγέλια της προηγούμενης Κυριακής και της σημερινής στηλιτεύουν και κατηγορούν την υποκρισία και η αποθέωση της υποκρισίας είναι το καρναβάλι" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μόρφου αναφέρθηκε και για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι στις μέρες μας - "προσπαθούν κάποιοι να μας φοβίσουν πάρα πολύ, και αυτοί είναι ο Ερντογάν και η παρέα του"

"Και μου είπε ένας άνθρωπος του Θεού με όλους αυτούς τους εκφοβισμούς που κάνει στο Αιγαίο και στη Θράκη, και κουρδίζει και τους άλλους εκεί στα Σκόπια, αλλά και εδώ στην Κύπρο με τα δικά μας αέρια, έναν στόχο έχουν να γεμίσουν την καρδιά των Κυπρίων και των ηγετών μας, με φόβο.

Επίσης ο Μητροπολίτης Μόρφου τόνισε: "Και κάτω υπό το κράτος του φόβου να υπογράψουν μια λύση όπως θέλουν, δηλαδή με το πιστόλι στον κρόταφο".

"Ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει πολλά γιατί δεν τον αφήνει η Παναγία, και όχι γιατί έχουμε συμμάχους, διότι δεν έχουμε κανέναν! Ούτε η Ελλάδα, ούτε εμείς έχουμε, άλλά έχουμε την Παναγία μας" πρόσθεσε με στεντορεία φωνή ο Πανιερώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μόρφου αναφέρθηκε στους ηγέτες, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να προσευχόμαστε γι αυτούς, αλλά να αναρωτηθούμε κιόλας τι ηγέτες έχουμε, όταν η καρδιά τους είναι μακριά από τον Χριστό.

"Πολλοί ηγέτες του σύγχρονου ελληνισμού έχουν ελάχιστη η και καθόλου σχέση με τον Χριστό και αυτό είναι ένα από τα προβλήματά μας, δηλαδή έχουμε ηγέτες χωρίς Χριστό" συμπλήρωσε ο Πανιερώτατος.

Αρχείο Ειδήσεων
<Δεκέμβριος 2018>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 13/12/2018 γιορτάζουν:

Αρης, Ευστράτιος, Ευστράτης, Ευστρατάς, Στρατάς, Στρατής, Στράτος, Ευστρατία, Ευστρατούλα, Στρατούλα, Στράτα, Ιουβενάλιος, Ιουβεναλία, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα

Πηγή: www.eortologio.gr