Αγρυπνία στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/10/2012

1.ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

 

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρος και Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτισσας.

2.ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ

   Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πρόκειται -συν Θεώ- να τελεσθεί η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, σύμφωνα με παλαιά παράδοση της Τοπικής μας Εκκλησίας.

7.00π.μ. Όρθρος.

8.30π.μ. Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

   Η Θεία Λειτουργία αυτή ακολουθεί το λειτουργικό Τυπικό των Ιεροσολύμων και η τέλεσή της δίνει την δυνατότητα στους χριστιανούς να προσευχηθούν και λειτουργηθούν με τον τρόπο της πρώτης χριστιανικής Κοινότητας των Ιεροσολύμων των Αποστολικών χρόνων.

3.ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ.

   Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πραγματοποιεί Προσκυνηματική Εκδρομή την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις Ιερές Μονές Παντοκράτορος Ταώ- Νταού Πεντέλης & Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.
   Θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα των Αναιρεθέντων Πατέρων της Νταού & του Αγ. Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου.
   Ώρα Αναχώρησης: 12:00μ. έμπροσθεν του Ι. Ναού.
   Τιμή εισιτηρίου: 12€
   Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Σωτήριο Παπαϊωάννου 6940718657

 

Εκ του Ιερού Ναού.