Τέλος στα διπλά Μυστήρια

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/10/2012

Όσοι επιθυμείτε ταυτόχρονα με το μυστήριο του γάμου σας να τελέσετε και την βάφτιση του παιδιού σας στη Φθιώτιδα, μάλλον θα πρέπει να επισπεύσετε τις ημερομηνίες, αφού με τον ερχομό του νέου έτους σε καμία εκκλησία της περιοχής δεν θα επιτρέπονται τα διπλά μυστήρια.

Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επέλεγαν να παντρευτούν μετά την απόκτηση του παιδιού τους και να κάνουν το γάμο να ακολουθήσει η βάφτιση. Για κάποιους πρόκειται για μια μόδα που ξεκίνησε από την showbiz. Δεν είναι λίγα ωστόσο, τα ζευγάρια που ισχυρίζονται πως επέλεξαν την λύση των διπλών μυστηρίων από ανάγκη, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έξοδα ενός γάμου ή μιας βάφτισης μπορεί να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Στην περίπτωση του διπλού μυστηρίου τα έξοδα μειώνονται αρκετά, γιατί ακολουθει μια δεξίωση, το ζευγάρι μοιράζει κοινό προσκλητήριο, προσφέρει κοινή μπομπονιέρα και έχει κοινό στολισμό . Συνεπώς, όλα είναι... διπλά στη συσκευασία του ενός.

Οι ιερείς, όμως, και ο μητροπολίτης Φθιώτιδας έχουν διαφορετική άποψη και βάζουν "τέλος" σε αυτή την τακτική.(protothema.gr)