Στο Φανάρι ο γεν.γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2012

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα  το μεσημέρι ο Γεν. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, διερχόμενος από την Κωνπολη για Άγκυρα, όπου και ο τελικός του προορισμός.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μεταβαίνει στην Άγκυρα , προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Σαμαρά και της ΝΔ, στο συνέδριο του κόμματος "Μητέρα- Πατρίδα", του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν.

Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο κ. Κεφαλογιάννης συνδέεται με παλαιούς δεσμούς πνευματικής φιλίας, αγάπης και αλληλοεκτίμησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που κράτησε μία ώρα, δόθηκε η ευκαιρία στους δύο άνδρες να συζητήσουν για πολλά θέματα που αφορούν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο αλλά και την πορεία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για την οποία θα υπάρξουν πολύ σύντομα νέες ανακοινώσεις!

Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού μετέφερε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη τους προσωπικούς χαιρετισμούς και την αγάπη του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά , ζήτησε τις ευχές και τις προσευχές του Οικουμενικού για τον αγώνα που δίνει η χώρα μας, για να βγεί από την στενωπό στην οποία έχει βρεθεί. Ο Παναγιώτατος αφού εδήλωσε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι "είναι αείποτε προσευχόμενος" για το γένος μας και τον Ελληνικό Λαό ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας. Στη συνέχεια έκανε γνωστές στον κ. Κεφαλογιάννη τις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου αλλά και τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει το Φανάρι για την ανάδειξη του Οικοιμενικού του ρόλου και της Διεθνούς ακτινοβολίας του.

Μάλιστα τον πληροφόρησε ότι στο προσεχές μεγάλο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στη Ρουμανία 20 Νοεμβρίου,ε του εζητήθη να αποστείλει χαιρετισμό και θα το πράξει, ενώ στο επόμενο ραντεβού του θα εσυναντάτο με αντιπροσωπεία του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπουντουλάχ, προκειμένου να τον προσκαλέσουν επισήμως ως κύριο και αποκλειστικό ομιλητή της Εκδήλωσης που οργανώνει το Ίδρυμα Διεθνές Κέντρο στη Γενεύη, τον προσεχή Νοέμβριο και το οποίο ίδρυσε ο Βασιλιάς και συμμετέχουν σε αυτό προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και όλες τις μεγάλες θρησκείες! Μάλιστα στη συνάντηση των δύο ανδρών παρίστατο και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ εκ των ιδρυτικών μελών του Διεθνούς αυτού Forum, που ίδρυσε ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ, ο οποίος θα παρέμενε και στην επόμενη συνάντηση, δεδομένου ότι ανήκει στην οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Κέντρου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, θυμήθηκε ότι πριν 13 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 1999, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε τελέσει τους γάμους του στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του ιδιου του Πατριάρχη αλλά εκατοντάδων Κρητικών που ήλθαν για τον ίδιο σκοπό στην Κων/πολη!

Τέλος οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μεταξύ τους συμβολικά δώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη συνάντηση και μάλιστα αυτή τη φορά να έχει μαζί ο κ. Κεφαλογιάννης και τα τρία τέκνα του, όπως του είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτατος, για να "εμβολιάζονται» με αγάπη προς το θεσμό του Πατριαρχείου μας.