Μνημόσυνο για τους ευεργέτες της Μητροπόλεως Μαντινείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2012

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ευεργετών της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, της Αρκαδίας και της  Ελλάδος μας γενικότερα,  θα τελεσθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Μητροπολιτικό Ιερό  Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Η τέλεση του μνημοσύνου πραγματοποιείται πρωτοβουλία της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, εις ένδειξη αναγνωρίσεως της προσφοράς των Ευεργετών της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας.

Πρωταρχικώς  στόχος της εκδηλώσεως τιμής και μνήμης των Ευεργετών είναι η ανάδειξη της προσφοράς των παλαιών, αλλά και η μίμηση της πράξης της ευεργεσίας από τους  νεώτερους, η ανάδειξη της αξίας της προσφοράς στην πατρίδα μας και στις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό.

Παραλλήλως για τον ίδιο σκοπό η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας,   έχουν καταρτίσει Πρόγραμμα Εορτασμού,   το οποίο ορίζει τέλεση Επισήμου Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό  Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως την Κυριακή 30η Σεπτεμβρίου 2012 και περί ώραν 10.30π.μ.. Αμέσως μετά (11.00 π.μ. ) θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και των Προκρίτων.

Χρέος όλων των χριστιανών και δημοτών της  Ιστορικής Τριπολιτσάς,   είναι η απόδοση τιμής στη μνήμη των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών της Πατρίδος μας και η συμμετοχή μας, στις ως άνω προγραμματισμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Το ηθικό αυτό χρέος βαρύνει όλους μας,  αφού τα γνωστότερα και μεγαλύτερα κληροδοτήματα τα οποία λειτουργούν στην υπηρεσία του λαού είτε από την Εκκλησία είτε από την Πολιτεία, έχουν γίνει από ευεργεσίες μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών.
         Αυτό το ελάχιστο χρέος εκπληρώνεται κάθε χρόνο από την Εκκλησία και από την Πολιτεία όπου τελεί Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη τους.   

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ

 

+ Ιερεύς  Ιωάννης Κ. Σουρλίγγας

Προϊστάμενος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού

Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως