Η Παναγία των Μυρτιδίων στην Αίγινα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

(εκ της Ι.Μ.Ύδρας )Με ιερή κατάνυξη και με την παρουσία πολλών κληρικών και πιστών Χριστιανών εορτάσθηκε η Παναγία των Μυρτιδίων, στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο κέντρο της πόλεως Αιγίνης, όπου και φυλάσσεται η περίπυστος παλαιά θαυματουργός ιερά εικόνα της Θεοτόκου.

Το παρεκκλήσιο αυτό αποτελεί ιερό προσκύνημα της Αρχιερατικής επιτροπείας Αιγίνης, διοικείται από επταμελή επιτροπή και τα έσοδα του διατίθενται στο κατηχητικό και νεανικό έργο της νήσου. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του «κάλεσε τους πιστούς να τιμούν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ερμηνεύοντας δύο στίχους της ιεράς παρακλήσεως συνέστησε σε όλους να μη παραλείπουν να υμνούν την Θεοτόκο, ψάλλοντας καθημερινά τους χαιρετισμούς και τις παρακλήσεις της». Το πρωΐ της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο κατάμεστο  από φιλέορτους Χριστιανούς ιερό παρεκκλήσιο .

Την πρωΐα της παρελθούσας Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας χοροστάτησε και λειτούργησε στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Αποστόλου Κρίσπου, Αγίων Αιγίνης, όπου και χειροθέτησε Αναγνώστη ένα λαμπρό νέο της Ενορίας, τον απόφοιτο Ιεροσπουδαστή, κατηχητή και ομαδάρχη των κατασκηνώσεων της ιερά μητροπόλεως μας, κ. Στυλιανό Κουτσούκο .