Η εορτή του Αγίου Νικήτα στην Αεροπορική Βάση Ηρακλείου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/09/2012

(π.Νεκτάριος Μαρκάκης)Εορτάστηκε χθες, 15 Σεπτεμβρίου 2012, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα στην Αεροπορική Βάση Ηρακλείου. Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ο οποίος μίλησε για τον Άγιο και το νόημα της νίκης στην Ορθόδοξη Παράδοση. Τον εορτασμό του Ιερού Ναού τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, ο Ανώτερος Διοικητής, ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και πλήθος πιστών. Μαζί συνεόρτασαν και οι Έφεδροι Αξιωματικοί οι οποίοι έχουν προστάτη άγιό τους τον Άγιο Νικήτα.

        Στην αντιφώνησή του ο Στρατιωτικός Ιερέας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Νεκτάριος Μαρκάκης επικέντρωσε το λόγο στην τοποθέτηση του εορτασμού του Αγίου Νικήτα μία ημέρα μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι η ημέρα του Τιμίου Σταυρού "τά όσα φέρει τής Μεγάλης Παρασκευής", έχει την ίδια βαρύτητα με την Μεγάλη Παρασκευή. Αμέσως μετά η εορτή του Αγίου Νικήτα μας υπενθυμίζει τη νίκη κατά του θανάτου, τη νίκη της Αναστάσεως.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, όχι ως φιλοξενούμενο,  αλλά ως Οικοδεσπότη, ο οποίος δεξιώθηκε στην Θεία Λειτουργία, στη λατρευτική Αγία Τράπεζα όλους τους πιστούς.

        Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσεως παρέθεσε κεράσματα στη Λέσχη Αξιωματικών για όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην εορτή του Ιερού Ναού.