Στα Χρούσσα της Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2017

Ι.Μ.Σύρου Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στην παραθεριστική περιοχή των Χρούσσων της Σύρου, ιερούργησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, και Εφημερίους της Σύρου, με την παρουσία της Πολιτευτού Κυκλάδων της ΝΔ κας Αικατερίνης Μονογυιού και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.
  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέφερε ότι η Εκκλησία, στην υπερδισχιλιοστή πορεία της από της εμφανίσεώς της στον κόσμο, προαιωνίως υπάρχουσα στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, διήλθε από πολλές δοκιμασίες και στάδια διωγμών, αιρέσεων, διχοστασιών και σχισμάτων, αλλά πάντοτε στάθηκε όρθια και δυνατή, διατηρώντας αναλοίωτο το μήνυμά της, το οποίο κληροδοτήθηκε από γενεά σε γενεά, με την εμφάνιση στην ιστορία και τον κόσμο ιερών φυσιογνωμιών και μορφών Αγίων της πίστεως, οι οποίοι λόγοις και έργοις και συγγράμμασι και μαρτυρικώ θανάτω στήριξαν την αγία Ορθόδοξη πίστη μας μέχρι σήμερα, υπό τη σκέπη και την προστασία πάντοτε του Ιδρυτού της. Μια τέτοια μορφή, συνέχισε, υπήρξε και ο Άγιος Σπυρίδων, ο οποίος και με την παρουσία του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και με την απλότητα της ζωής του, με το ήθος του και την ενάρετη βιοτή του εδίδαξε, εστήριξε και διατήρησε στις καρδιές των ανθρώπων αναλλοίωτο και ανόθευτο το μήνυμα της πίστεως, γι' αυτό και αξιώθηκε από το Θεό, εκτός των άλλων δωρεών, να παραμείνει και το σώμα του άφθιτο και αναλλοίωτο.
  Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη για το έργο του τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, καθώς και τον προοδοιπορήσαντα Εφημέριο, Αρχιμ. Αλέξανδρο Σταματίου.