Πάλι τα ίδια! Η ΔΗΜΑΡ επαναφέρει το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου-Στο Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος για το θέμα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/08/2012

Ένα κόμμα από τα δύο που στηρίζουν την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, του Φώτη Κουβέλη επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και το θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων.
"Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Α.Παπαδόπουλος.  

Στο μεταξύ αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί στη 1.30 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αντώνιο Σαμαρά. Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

 Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες θα συζητήσουν με τον Εξοχώτατο κ. Πρωθυπουργό εκκλησιαστικά θέματα.