Δέηση για τους «εν απελπισία ευρισκομένους» στον Ι.Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού στη Ν.Φιλαδέλφεια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/08/2012

(του αρχιμ.Τιμοθέου Ηλιάκη)  Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέσθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Ν.Φιλαδέλφεια, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου.

 

Οι εκδηλώσεις,που ήταν αφιερωμένες στους " εν απελπισία ευρισκομένους αδελφούς μας ", ξεκίνησαν με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό , στον οποίο προεξείχε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης -Συνταγματάρχης π.Νικόλαος Λαγουμτζής.

 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ,προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Κωνσταντίνου,παρουσία της Δημάρχου Ν.φιλαδελφείας, των τοπικών Αρχών και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

 

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μητροπόλεως πανοσ.Αρχιμανδρίτης π.Παντελεήμων Ραπτέας.

Ακολούθησε εκκλησιαστική δοχή στην αίθουσα του Ι.Ναού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό τελέσθηκε η πάνδημος λιτάνευσις του ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ.Θεοδώρου ( Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ,παρουσία της Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ.'Εφης Γαϊτάνια ,του κ.Χάρη Τομπούλογλου,αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως του Δήμου, και των Αρχών της Πόλεως, με τη  συνοδεία των Φιλαρμονικών του Γ.Ε.Σ. και του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας ενώ άγημα ανδρών της Ελληνικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές.

 

Ακολούθησαν η Παράκληση,ειδική δέηση για τους"εν απελπισία ευρισκομένους"και οι Χαιρετισμοί στον  Άγιο Κοσμά.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


Αρχιμ.Τιμόθεος Ηλιάκης