Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί στο Παρίσι τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/08/2012

 Πρόσκληση να επισκεφθεί το Παρίσι απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Φανάρι. 

«Ελπίζω ότι θα είμαι σε θέση να συζητήσω μαζί σας τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσετε στο Παρίσι, την πλέον κατάλληλη στιγμή για εσάς», σημειώνει ο Ολάντ.

Απαντώντας σε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Ολάντ γράφει «είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τις ιστορικές σχέσεις φιλίας και κατανόησης μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

«Θα είμαι, πολύ προσεκτικός ως προς την τήρηση των αρχών και των κανόνων του κοσμικού κράτους, ούτως ώστε και η Ορθοδοξία να μπορέσει να καταλάβει στη Γαλλία κάθε θέση, η οποία της ανήκει», προσθέτει ο Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ γράφει ακόμα, απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο για «την δύναμη της προσωπικής του με την χώρα, αλλά και την ποιμαντική δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.