Διορθόδοξη συνάντηση για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στο Βόλο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/08/2012

Σπουδαία Διορθόδοξη Συνάντηση για την ανάδειξη του Θρησκευτικού τουρισμού στην Μαγνησία συνδιοργανώνουν, από 20 – 25 Αυγούστου 2012, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Βόλου. Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν Εκκλησιαστικές αντιπροσωπείες από τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και την Εκκλησία της Κύπρου.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πενθημέρου, την Δευτέρα 20/8, στις 5,15 μ.μ. θα γίνει η επίσημη υποδοχή των Αντιπροσωπειών από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη στο Δημαρχείο της πόλης.

Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

Την Τρίτη 21/8, στις 9 π.μ. οι ξένοι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου και στις 11 π.μ. θα συμμετάσχουν σε Ημερίδα, με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

 

Την Τετάρτη 22/8 οι Αντιπροσωπείες θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην μεγάλη πανήγυρη της Τοπικής Εκκλησίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς Αλμυρού και το βράδυ θα επισκεφθούν  την ανδρώα Ιερά Μονή Ξενιάς.

 

Την Πέμπτη 23/8 οι Αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς και το απόγευμα θα επισκεφθούν την Πορταριά και την Μακρινίτσα και τους ιστορικούς Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου και Παναγίας αντιστοίχως.

 

Την Παρασκευή 24/8 θα πραγματοποιηθεί ο γύρος του Πηλίου και οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφθούν τα Χάνια, τον Κισσό, όπου θα προσκυνήσουν στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, τον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, την Τσαγκαράδα και τον Ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ θα καταλήξουν στις Μηλιές, όπου θα προσκυνήσουν στον ιστορικό Ναό των Ταξιαρχών και θα επισκεφθούν την Βιβλιοθήκη του Ανθίμου Γαζή.

 

Οι ξένες αντιπροσωπείες θα αναχωρήσουν το Σάββατο 25/8.

 

 

 

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου