Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/08/2012

(εκ της Ι.Μ. Κερκύρας) Ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα το απόγευμα της Δευτέρας 13 Αυγούστου 2012 οι εκδηλώσεις για την επέτειο του θαύματος Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο διέσωσε το νησί από την επιδρομή των Αγαρηνών το 1716.

Σε ανάμνηση του θαύματος τελέστηκε η καθιερωμένη λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου το πρωί της Σαββάτου  11 Αυγούστου 2012, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, καθώς και επισκόπων και κληρικών από Ουκρανία και τη Λευκορωσία, οι οποίοι, επικεφαλής πλήθους προσκυνητών, βρέθηκαν στην Κέρκυρα για να τιμήσουν τον Άγιο. Στην λιτανεία συμμετείχαν και οι αρχές του τόπου, όπως και πλήθος πιστών.

Κατά την λιτανεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, σύμφωνα με το τυπικό,  τέλεσε δέηση μπροστά στο παλαιό φρούριο της πόλης, όπου είχε γίνει η πολιορκία της Κέρκυρας, ενώ σε προσφώνησή του προς του πολυπληθείς προσκυνητές  αναφέρθηκε στην ανάγκη να ζητήσουμε και πάλι χείρα βοηθείας από τον Άγιο σε μία εποχή βαθιάς κρίσης, σε μία εποχή όπου περικυκλωνόμαστε από την θλίψη και τις δυσκολίες, όπου κυριαρχεί η αγωνία, γιατί επιλέξαμε να ζούμε χωρίς Θεό και να καταστήσουμε είδωλα της ζωής μας τα υλικά αγαθά. Πολιορκημένοι από τα προβλήματά μας χρειάζεται να ξαναβρούμε τον αληθινό προσανατολισμό μας και ο Άγιος πάντοτε εισακούει τις προσευχές και μας ανακουφίζει από τις αγωνίες μας, αρκεί να ξαναβρούμε την οδό της πίστης.