Η Παναγιά του Διδυμοτείχου στην πόλη των κάστρων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/08/2012

Η Παναγιά του Διδυμοτείχου πανηγυρίζει και φέτος στην πόλη των κάστρων με λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την προτροπή του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί στον περίγυρο,  η ομάδα εθελοντών και μελών της ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για το τεράστιο έργο που επιτελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο στο ναό όσο και στις παράπλευρες δράσεις της τοπικής εκκλησίας υπό την καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Κολτσιδη.

Ο μεταβυζαντινός ναός, οι ρίζες του οποίου αρχίζουν από το 1800 περίπου, δέχεται τις φροντίδες μιας αγαπημένης και καλά οργανωμένης ομάδας από παιδιά και ενήλικες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για το μεγάλο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει σε όλο του το μεγαλείο το Πάσχα του καλοκαιριού με την κατάνυξη και την αληθινή πίστη που πηγάζει από αληθινούς ανθρώπους πραγματικούς πατριώτες.

Θα σας μαγέψει η λιτανεία της ιερής εικόνας στα σοκάκια της πόλης που θα πραγματοποιηθεί από την παραμονή της γιορτής, συνοδεία των εγκωμίων  που θα ψάλλει ομάδα παιδιών της ενορίας, ενώ θα σας εκπλήξει ευχάριστα  το δροσερό  χειροποίητο κέρασμα που θα σας προσφέρουν αργότερα στο καταπράσινο προαύλιο οι γυναίκες της ομάδας.

Ανήμερα της γιορτής και εκτός των λατρευτικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παραδοσιακών χορών στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού, όπου εκεί επιτελούνται εθελοντικά δεκάδες δράσεις συσσίτιο, τράπεζα ρουχισμού, ομάδα αιμοδοσίας, νεανικό καφενείο, κινηματογράφος, σεμινάρια διαφόρων τεχνών κα, από μια χούφτα ανθρώπων που προσφέρουν αγόγγυστα τον εαυτό τους για το κοινό καλό.

Θα είναι ιδιαίτερα τονωτικό λοιπόν  για τον κόσμο που ζει εδώ που αρχίζει και τελειώνει ακόμη η Ελλάδα, να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις αυτές, που διοργανώνονται σε μια περίοδο που διάχυτη είναι απ όλους και ιδιαίτερα  τους Μητροπολίτες της περιοχής, η απαξίωση της Θράκης με την απόφαση της πολιτείας να σταματήσει τη λειτουργία των  3 Σχολών Αστυφυλάκων για να φιλοξενηθούν  χιλιάδες λαθρομεταναστών που «σκουπίζονται» από την Αθήνα.

Καλή Παναγιά σε όλους.                                                                 Μαρία Μανάκα