Ανεπίσημη επίσκεψη Ιερώνυμου στη Μητρόπολη Βεροίας-Τ' άκουσαν οι Ευρωπαίοι

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/07/2012

(Ι.Μ.Βεροίας) Το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επιστρέφοντας στην Αθήνα από την Φλώρινα, επισκέφθηκε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα στο επισκοπείο του.

Τον Μακαριώτατο υποδέχηκε ο σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελλος αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και οι κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον σεβασμιώτατο για διάφορα θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, ενώ παρεκάθησε σε πρόγευμα που παρέθεσε ο σεβασμιώτατος προς τιμήν του.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ και άλλοι κληρικοί.

Νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος είχε πάρει το φραγγέλιο και το έστρεψε προς τους Ευρωπαίους. 

Τοκογλύφους χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς ο Αρχιεπίσκοπος τους σημερινούς Ευρωπαίους ο οποίος περιοδεύοντας στη Φλώρινα αναρωτήθηκε «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ερυωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία». Ταυτόχρονα ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε, όπως πρόσθεσε, «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».