Η Εκκλησιαστική Κατασκήνωση Θάσου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/07/2012

(Ι.Μ.Φιλίππων) Την τρίτη δεκαετία διανύει - με την χάρη του Θεού πάντοτε - ζωντανά και αποτελεσματικά η παραθαλάσσια Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην όμορφη Καλλιράχη της ευλογημένης Θάσου.

Μέσα στο μήνα Ιούλιο σε δύο 12ήμερες περιόδους φιλοξενήθησαν χωρίς καμιά απολύτως επιβάρυνση, από 100 περίπου σε κάθε σειρά αγόρια και κορίτσια από όλες της Εκκλησιαστικές Κοινότητες της Μητροπόλεώς μας, με παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Τα επιλεγμένα εθελοντικά στελέχη, όπως και το ανάλογο προσωπικό στο φαρμακείο, στο μαγειρείο και στην καθαριότητα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση Κληρικού, ενδιαφέρθηκαν να δώσουν στα παιδιά μας την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κατασκηνωτική ζωή, να αποκομίσουν εμπειρίες κοινής διαβίωσης και φιλίες που δεν ξεχνιούνται, να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας και όλα αυτά με διάθεση πνευματικής, υλικής και ψυχαγωγικής, καλοπροαίρετης και ανιδιοτελούς προσφοράς της τοπικής Εκκλησίας στα παιδιά της.

   Η οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος, με μικρά και ελάχιστα, πλην αναπόφευκτα, προβλήματα, οφείλεται σ' όλους εκείνους τους Κληρικούς και Λαϊκούς που θεληματικά προσφέρθηκαν να εξυπηρετήσουν διακονικά με αγάπη και γι' αυτό τους οφείλονται πολλές ευχαριστίες.
   Ενημερωτικά γίνεται γνωστό, ακόμα, ότι στο Καλοκαίρι αυτό θα φιλοξενηθούν σε δύο πενθήμερες περιόδους δύο εξηνταμελείς (60) Ομάδες Πολυτέκνων από τη Θεσσαλονίκη, μέλη του Φορέα «Μητέρας Έργον», που υπηρετεί την πολύτεκνη οικογένεια και προσπαθεί να διευκολύνει την μητέρα στην καθημερινότητά της, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί υπεύθυνα στο ρόλο της ανατροφής των παιδιών στον κόσμο του Θεού. Το αίτημά τους θα ικανοποιηθεί με την ίδια καλή διάθεση και προθυμία, εξυπηρετώντας υπαρκτές ανάγκες αδελφών μας.