Ο μητροπολίτης Μεξικού στον Κάρολο Παπούλια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/07/2012

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής. κ. Αθηναγόρα, είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για το έργο του σεβασμιώτατου για την Ορθοδοξία, σε απομακρυσμένες χώρες, αλλά και για την ανέγερση ναού στην Κούβα.

Ο κ. Παπούλιας, εξύμνησε το έργο του κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα φυτώριο στις περιοχές αυτές με νέους ιερείς.

«Η Λατινική Αμερική, κύριε Πρόεδρε, είναι ένας χώρος πρόσφορος για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.  Διότι οι Λατινοαμερικάνοι μας αγαπούν.  Αγαπούν την κουλτούρα μας, τη γλώσσα μας, την παράδοσή μας, την ιστορία μας.  Μας θέλουν.  Απλούστατα, δυστυχώς, και σαν Εκκλησία και σαν πατρίδα, λίγο-πολύ απουσιάζαμε από τον χώρο αυτό, από λάθος τοποθέτηση.  Είναι μισό δισεκατομμύριο λαός η Λατινική Αμερική  και απουσιάζουμε. Τα 15 χρόνια που με έχει ορίσει ο Πατριάρχης Μητροπολίτη στην περιοχή, χωρίς εγώ να επιδιώξω τίποτα, το χέρι του Θεού ήταν εκείνο που έβαλε τον Φιντέλ Κάστρο να με καλέσει και ο εκπρόσωπός του να προτείνει να κτίσουν ναό ως δώρο της κυβερνήσεως της Κούβας στον Πατριάρχη και στην Ορθοδοξία» σημείωσε ο Μητροπολίτης Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής

 

Ο κ. Παπούλιας, τέλος, συνεχάρη τον κ. Αθηαναγόρα για το μεγάλο έργο που κάνει στην Αϊτή, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και σχολείο 1000 παιδιών.