Η φιλόξενη αγκαλιά της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/07/2012

(Ι.Μ.Διδυμοτείχου) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 18 Ιουλίου ε.ε. η φιλοξενία 150 νέων από όλες τις περιοχές της Μητροπόλεώς μας στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς, σε τρεις περιόδους. Αγόρια ηλικίας από 10 έως 18 χρονών που έζησαν όμορφες στιγμές κοντά στον Χριστό. Το σύνθημα της φετινής περιόδου ήταν «Πορεία προς το Φως». Παρατίθεται στη συνέχεια σχετική επιστολή του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας Μιχ. Γρουνίδη ο οποίος μας μεταφέρει τα βιώματα και τις εμπειρίες που είχανε οι νεαροί κατασκηνωτές.

                                                                                           Νέα Βύσσα 18 Ιουλίου 2012

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου

Σεβασμιώτατε,

Σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε, ως εκπαιδευτικός Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας τώρα, παλαιότερα δε Προϊστάμενος του Γραφείου τη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, να σας ευχαριστήσω θερμά, τόσο εσάς προσωπικά όσο και τα στελέχη της Μητροπόλεώς μας, γιατί με την πράξη σας να εγκρίνετε αλλά και να οργανώσετε φιλοξενία, για τους νέους του Β. Έβρου, στην Ιερά Μονή Δαδιάς, όπου επί εικοσαήμερου, τρεις ομάδες παιδιών των πενήντα ατόμων εναλλάχτηκαν και έτσι συνολικά εκατόν πενήντα νέοι, γνώρισαν και βίωσαν την Ορθόδοξη Πίστη μας. Πλησίασαν περισσότερο στον Χριστό μας αλλά και πήραν μέσα τους αρχές και αξίες που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους, όπως της συλλογικότητας, αφού αυτές τις ημέρες έμαθαν να φροντίζει ο ένας για τους άλλους της ομάδας τους, αφήνοντας, το εγώ στην άκρη, αλλά και της αγάπης προ του περιβάλλον αφού γνώρισαν από κοντά το υπέροχο δάσος της Δαδιάς και ενημερώθηκαν για αυτό από τον φορέα Διαχείρισης του Κέντρου Δάσους Δαδιάς.

Δείξατε λοιπόν έμπρακτα την αγάπη σας για τους νέους της περιοχής μας για μία ακόμη φορά, αφού τους παρείχατε τα πάντα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση γι' αυτούς.

Σας ευχαριστώ για όλα και ως εκπαιδευτικός και ως γονέας.

Εύχομαι δε ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη για να μπορέσετε να συνεχίσετε να στηρίζετε τους νέους της ακριτικής μας περιοχής οδηγώντας τους πάντα στο σωστό δρόμο, στο δρόμο του Χριστού μας.

                                                                        Με μεγάλη εκτίμηση και αγάπη

                                                                                  Γρουνίδης Μιχαήλ

                                                           Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσης