Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος στο Ναύπλιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Για ένα διήμερο βρέθηκε στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ησύχιος από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεσμένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Ο Μητροπολίτης σήμερα το πρωί ανήμερα του Αγίου Προκοπίου, τέλεσε την θεία λειτουργία και  κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης Ησύχιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κκ.

Ιάκωβο για την άδεια του να επισκεφτεί την περιοχή, αλλά ευχαρίστησε και τον ιερέα πατέρα Ελευθέριο Μίχο για την φιλοξενία του ,καθώς και όλο το εκκλησίασμα για την θερμή τους φιλοξενία. Ο  Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε πως μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα ,αλλά το πνεύμα του είναι πίσω στους Αγίους Τόπους που καθημερινά δοκιμάζονται. «Πρέπει όλοι στην Ελλάδα να σκεπτόμαστε τους Αγιοταφίτες πατέρες που μοχθούν καθημερινά για να μείνουν τα προσκυνήματα Ελληνικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος είπε πως πρέπει πάση θυσία να επισκεπτόμαστε τα Ιεροσόλυμα και να δείχνουμε την αγάπη μας στα μέρη που έζησε μεγάλωσε ο Κύριος μας.  Από την μεριά του ο ιερέας του ναού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που έκανε και να παραβρεθεί στο Ναύπλιο, αλλά και τον μεγάλο σταυρό που φέρουν οι Αγιοταφίτες για να μπορεί να κυματίζει η Ελληνική σημαία στα μοναστήρια μας στο Ισραήλ. Μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας  ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο του ναού και είδε τα κειμήλια που φυλάσσονται στο χώρο.