«Νιώθω μεγάλη τιμή και δέος που είμαι διάδοχος των Αγίων Αποστόλων»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/06/2012

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου - Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια, όπου εορτάζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός.

Φέτος, με την εορτή των Αγίων Αποστόλων υπάρχει η ιδιαίτερη ευλογία να θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό και το Ιερό Λείψανο του εν Αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προς ευλογία των πιστών και των κατοίκων της περιοχής

 

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.

Στο Θείο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανήμερα της εορτής, τόνισε πως "η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Εκκλησία γι' αυτό και οι πιστοί τιμούν τους Αγίους Αποστόλουςείτε όλους μαζί, είτε καθέναν ξεχωριστά. Προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή και δέος που είμαι διάδοχος των Αγίων Αποστόλων. Είναι μια τιμή που μεταφέρεται 2000 και πλέον χρόνια μέσω της χειροτονίας των επισκόπων. "
Συμπλήρωσε δε ότι " οι Άγιοι Απόστολοι επιλέχθηκαν προσωπικά από τον Κύριο, έλαβαν το μήνυμα του Ευαγγελίου προσωπικά από τον ίδιο το Χριστό, ήταν οι πρώτοι που έλαβαν από τα Άχραντα χέρια Του το Σώμα και το Αίμα Του και ήταν οι αυτοί που μετά την Ανάσταση έλαβαν το χρίσμα το Αποστολικό, το χρίσμα της αφέσεως των αμαρτιών και την χάρη του Αγίου Πνεύματος την Πεντηκοστή. Τους επέλεξε ο Κύριος και εκείνοι άφησαν τη ζωή τους, την οικογένειά τους, κάποιοι όπως ο Πέτρος και ο Ανδρέας άφησαν και τις περιουσίες τους και τον ακολούθησαν για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο στα πέρατα της Οικουμένης."