Επίσκεψη του Πολωνού πρέσβη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2012

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον νέο Πολωνό Πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Μάτσεϊ Κρύχ.

 

Ο πρέσβης συνοδευόμενος από την σύζυγο του κ. Ρενάτα Κρύχ και τον συνεργάτη της πρεσβείας Πατρίκιο Πανάσιουκ έφτασε στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Δρ Χρυσόστομος Παπαθανασίου ο οποίος και τον συνόδευσε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

 

Κατά τις συνομιλίες ο πρέσβης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου όλους εκείνους που βοηθούν εκ μέρους της Εκκλησίας την ανάπτυξη των Ελληνοπολωνικών σχέσεων σε εκκλησιαστικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ευχαρίστησε για την παροχή υποτροφιών σε Πολωνούς σπουδαστές, αλλά και φιλοξενίας παιδιών και νέων τους καλοκαιρινούς μήνες σε κατασκηνώσεις Ιερών Μητροπόλεων και προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί την Πολωνία.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την επίσκεψη και διαβεβαίωσε τον πρέσβη πως όσο είναι δυνατόν, η Εκκλησία θα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των πρωτοβουλιών αυτών, καταλήγοντας πως σύμφωνα με την εκκλησιαστική εθιμοτυπία, θα επισκεφτεί εν καιρώ και την Πολωνία.