Ο παπα – Αντώνης στήνει κι’ άλλη «Κιβωτό»

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/10/2017

Γιάννης Τζούμας- 10 μέρες τώρα η Ελλάδα ασχολείται με τη δυνατότητα αλλαγής… φύλου, ένα θέμα που αφορά 1 στους 20.000 γεννημένους κατά λάθος άνδρες και 1 στις 30.000 κατά λάθος γεννημένες γυναίκες, ένα πρόβλημα που με μία τροπολογία, από τις χιλιάδες που περνάνε τη νύχτα, από την πίσω πόρτα της Βουλής, θα μπορούσε να είχε λυθεί.

Το δεκαήμερο ως είθισται κατέληξε με ένα τρικούβερτο καυγά στη Βουλή «περί όνου σκιάς».

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν αυτά τα… συνταρακτικά, ένας συμπατριώτης μας παπάς από το Κάστρο, ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της «Κιβωτού» μετά την δομή της Αθήνας, της Ηπείρου, του Βόλου και της Χίου, εγκαινίασε χθες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ένα νέο ανακαινισμένο με χρήματα του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, Κέντρο Ειδικής Μέριμνας για τη Μητέρα και το Παιδί στον Κολωνό.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια ο παπά – Αντώνιος είπε: «Πανελλαδικά δεν υπάρχει κέντρο φροντίδας για ανήλικες και μικρομάνες έως 22 ετών, επιπλέον, το ανήλικο της ηλικίας τους δεν τους επέτρεπε να ζουν μαζί και αναγκαστικά χωρίζονταν. Έτσι γινόμαστε εμείς το υποστηρικτικό τους περιβάλλον, μια προσομοίωση της οικογένειας, είμαστε σπίτι μέσα στο σπίτι, είμαστε το δικό τους σπίτι». 

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η νέα δομή της Κιβωτού, θα είναι ένα πρότυπο κέντρο σε περίσταση ανάγκης, κινδύνου, με την παροχή νομικής, ψυχολογικής, κοινωνικής υποστήριξης, αλλά και της δυνατότητας να σπουδάσει ένα επάγγελμα». 

Η νέα «Κιβωτός» τώρα, που έστησε ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα κτίριο… έξι ορόφων, οι χώροι του οποίου αναδιαμορφώθηκαν προκειμένου να στεγάσει βρεφικό σταθμό και νηπιαγωγείο για παιδιά κακοποιημένων γυναικών, ένα μικρό ξενώνα που θα φιλοξενεί παιδιά και γυναίκες, μια τραπεζαρία-εστιατόριο όπου θα παρέχονται καθημερινά γεύματα σε άστεγους, αίθουσες διδασκαλίας και εκπαίδευσης, καθώς και ένα αμφιθέατρο.

 

 
 

Ο πατέρας Αντώνιος είναι μόνο ένα παράδειγμα, υπάρχουν εκατοντάδες άλλα μικρότερης ίσως εμβέλειας στον καθημερινό στίβο της ζωής.

Είναι όλα αυτά μαζί και το καθένα χωριστά η άλλη Ελλάδα.

Την άλλη ας την κρατήσουν οι σοφοί του Κουβέρνου να την χαίρονται.

Και άμα λάχει έτσι που την κατάντησαν ας της αλλάξουν και… φύλο.

Υ.Γ. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το έλεγαν «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» αλλά ας μην μπλέξουμε τώρα με… ξένες γλώσσες.

 

Αρχείο Ειδήσεων
<Φεβρουάριος 2018>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234
567891011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 25/02/2018 γιορτάζουν:

Κυριακή της Ορθοδοξίας, Λωξάνδρα, Λωξάντρα, Ρηγίνος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγας, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρήγος, Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Αξια, Αξιος

Πηγή: www.eortologio.gr