Προσκύνημα της εικόνας "Άξιον Εστί"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/05/2017

Για 5η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το προσκύνημα της εικόνας «Άξιον Εστί», από το Μοναστήρι του Τρικόρφου που έχει έλθει στον Βύρωνα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου αρκετοί πιστοί προσέρχονται καθημερινά στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, για να λάβουν την χάρη της θαυματουργικής εικόνας, καθώς και την ευλογία των ιερών λειψάνων του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.

Τα ιερά προσκυνήματα θα παραμείνουν έως 31 Μαΐου 2017 στον Βύρωνα και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στο Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό τελούνται ιερές ακολουθίες, προς τιμήν των ιερών προσκυνημάτων, αλλά και Παρακλήσεις για τους μαθητές που βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο μαθημάτων, προς ευλογία, ενδυνάμωση και ενίσχυση πνευματική και σωματική.

Ενώ την Κυριακή 21 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του αγιασμού με το Τίμιο Ξύλο, όπου μας βοηθά κατά πάσης σατανικής ενέργειας.

Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης που συνοδεύει τα ιερά προσκυνήματα από την Ι. Μ. Φωκίδος, την Κυριακή και την Δευτέρα 21 – 22 Μαΐου το απόγευμα 7.30μ.μ. θα ομιλήσει και θα αναλύσει τους ψαλμούς του Αγίου Ανδρέα Κρήτης που ψέλνουμε την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7.00 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.